Akhisar Ziraat Odası > Haberler > 14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜNDE 'ZEYTİNE DAİR HERŞEY'KONUŞILDU

14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜNDE 'ZEYTİNE DAİR HERŞEY'KONUŞILDU

Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Akhisar Ziraat Odası, Akhisar Belediyesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Akhisar Meslek Yüksekokulu, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası ve Akhisar Ticaret Borsası tarafından, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü münasebetiyle “Zeytine Dair Her Şey” isimli ve tam gün süreli bir etkinlik düzenlendi.

CBÜ Akhisar Meslek Yüksek Okulu salonunda gerçekleştirilen organizasyona UZZK Yönetim Kurulu Başkanı ve Zeytinyağı Uzmanı Ümmühan Tibet, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Uzmanı Prof.Dr. Habil Çolakoğlu, Ege Üni. Tarımsal Mekanizasyon Uzmanı Prof.Dr. Fazilet Nezahat Alayunt, Sofralık Zeytin İşleme Teknikleri Uzmanı Zir. Yük. Müh. Hüseyin Derya Tetik, İzmir Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü’nden Fitopatoloji Uzmanı Dr. Barbaros Çetinel, Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’nden Moleküler Biyoloji Uzmanı Zir.Yük.Müh. Nuray Körükmez, Alhatoğlu Zeytinyağları Satış ve Pazarlama Sorumlusu Mustafa Alhat, Kristal Yağları Satış ve Pazarlama Sorumlusu Mehmet Birincioğlu ve Zir.Yük.Müh. Abidin Tatlı konuşmacı ve panelist olarak katıldılar. Sabah saat 10.00’da başlayıp, gün boyu devam eden programa yaklaşık 450 üretici ve çiftçi katılım sağladı. Akhisar Ziraat Odası ayrıca program kapsamında mini tarım fuarı alanı oluşturuldu. Üreticiler zirai ilaç ve gübre firmalarının açmış olduğu stantlarda teknik personeller ile birebir görüşmek suretiyle ürünler hakkında bilgi aldılar. Toplantı salonunun dışında İlçe Tarım Müdürlüğünce kurulan Zeytin yetiştiriciliği ve Gübreleme, Zeytin Hastalık ve Zararlıları, “Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamaları danışma masalarında üreticiler teknik personel ile görüşerek konular hakkında bilgi alma fırsatı buldular.

Program saygı duruşu ve istiklal marşının ardından İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kılıç açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı. İlçe Tarım Müdürü Kılıç tüm katılımcıları selamlayarak; 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününüz kutlu olsun. Bu kutlu yürüyüşte sizlerin emeği çok büyük diyerek Akhisar’da Zeytinin önemini dile getirdi.

Daha sonra açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, Tüm üreticileri selamlayarak Dünya Çiftçiler gününü kutladı. Başkan Akbuğa konuşmasında; Çiftçilerin üretimlerine devam etmesi için Tarımsal Desteklemelerin arttırılması gerektiği hususuna dikkat çekti. Ardından sırasıyla açılış konuşmalarını yapan, CBÜ Akhisar MYO Müdürü Doç.Dr. Ahmet Çetin, Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden Müdür Yardımcısı Melikşah Taşkın ve UZZK Yönetim Kurulu Başkanı ve Zeytinyağı Uzmanı Ümmühan Tibet; tüm katılımcıları selamlayarak, Dünya Çiftçiler Gününü kutladı. Programın öğleden sonraki oturumunda CBÜ Akhisar MYO adına bir konuşma yapan Yrd.Doç.Dr. Özlem Gürbüz Kılıç, Akhisar Meslek Yüksek Okulu bünyesindeki programların tanıtımını yaptı ve sözlerini Dünya Çiftçiler Gününü kutlayarak tamamladı.