Akhisar Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Akhisar Ziraat Odası > Haberler > GENEL BAŞKANIMIZ ŞEMSİ BAYRAKTAR ODAMIZI ZİYARET ETTİ

GENEL BAŞKANIMIZ ŞEMSİ BAYRAKTAR ODAMIZI ZİYARET ETTİ

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ege Bölgesinde gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Manisa İl Koordinasyon Kurulu, Merkez Oda olan Akhisar Ziraat Odasını ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarete Manisa İl Koordinasyon Kurulu Başkanı, Merkez Oda Başkanı ve aynı zamanda Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa ve Ahmetli Ziraat Odası Başkanı Adnan Ünsal, Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, Demirci Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya, Gölmarmara Ziraat Odası Başkanı Erdal Ziyan, Gördes Ziraat Odası Başkanı Mehmet Koç, Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Süleyman Boğaz, Kula Ziraat Odası Başkanı Nuri Topal , Salihli Ziraat Odası Başkanı Necati Aktürk, Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, Selendi Ziraat Odası Başkanı Servet Akyıldız, Soma Ziraat Odası Başkanı Emin Benli, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol ve Akhisar Ziraat Odası Meclis Başkanı ile yön

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ege Bölgesinde gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Manisa İl Koordinasyon Kurulu, Merkez Oda olan Akhisar Ziraat Odasını ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarete Manisa İl Koordinasyon Kurulu Başkanı, Merkez Oda Başkanı ve aynı zamanda  Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa ve Ahmetli Ziraat Odası Başkanı Adnan Ünsal, Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, Demirci Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya, Gölmarmara Ziraat Odası Başkanı Erdal Ziyan, Gördes Ziraat Odası Başkanı Mehmet Koç, Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Süleyman Boğaz, Kula Ziraat Odası Başkanı Nuri Topal , Salihli Ziraat Odası Başkanı Necati Aktürk, Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, Selendi Ziraat Odası Başkanı Servet Akyıldız, Soma Ziraat Odası Başkanı Emin Benli, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol ve Akhisar Ziraat Odası Meclis Başkanı ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Türkiye’de tarımın reel sektör olduğunu belirten Şemsi Bayraktar; “Türkiye’de tarım bir reel sektördür. Fakat Türkiye’de tarımın reel sektör olduğunu bilmeyen çok önemli kesimler var. Bizim, açık alanda üretim yaptığımızı, sanayici gibi zor koşullarda üretim yaptığımızı ve doğal afetlere açık ortamlarda üretim yaptığımızı bilmeyen insanlar var. Sanayiciler kapalı alanda her türlü doğal afetten kendini koruyarak üretim yapıyor. Bizde açık alanlarda üretim yapıyoruz.

5 milyon 538 bin istihdam ile sanayiyi 160 bin geçmiş durumdayız. Reel sektör olarak ülkeye hem üretim hem de istihdam yoluyla büyük katkı sağlıyoruz. Tarımın Türkiye için önemini anlatmaya devam edeceğiz.

Önümüzdeki yıllarda Dünya’da tarım çok önem kazanacak. Doğal afetler, iklim bozuklukları ve gelişmekte olan ülkelerin gıdaya olan talepleri çok değişti. Artık Çinliler pirinç yemiyor. Süt içip et yiyorlar. Bunlar ot demektir ve müthiş bir talep yaratıyor. Ayrıca biyoyakıt üretimleri hızlı bir şekilde arttı. 20 – 30 sene sonra Dünya’da ciddi anlamda açlık tehlikesi altında kalacağını gösteriyor. Şimdiden tedbirlerimizi almamız lazım.

Şimdi köylerde yaşlılar ve bayanlar kaldı, gençler göç ediyor. Gençler büyükşehirlerde inşaat gibi sektörlerde çalışmak için göç ediyorlar. Bir kısmı işsiz kalıyor. Bu insanları tarımda tutmamız gerekiyor.

Üzümde geçtiğimiz seneye benzer bir rekolte görüyorum. Üreticimizde fiyatı  4 buçuk lira  istiyor. Bunun altındaki bir fiyat bizi kurtarmaz. Üzüm fiyatları 4 buçuk liranın altına düşmesi üreticimizi üzer gibi görünüyor” dedi.