Akhisar Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Akhisar Ziraat Odası > Haberler > Odamız İzmir Tarım Fuarında

Odamız İzmir Tarım Fuarında

Türkiye'nin en büyük tarım fuarı AgroExpo1-4 Şubat günleri arasında İzmir'de düzenlendi. Bu yıl 13'üncü kez kapılarını ziyaretçilere açan fuara Çin Halk Cumhuriyeti, Güney Kore ve Sudan dahil, 6 ülkenin tarım bakanları da katıldı. Açılış törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, TZOB Genel Başkanı Bayraktar, çeşitli ülkelerden gelen bakanlar ve heyetler, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri, Manisa İl Koordinasyon Kurulu ve Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, sektör temsilcileri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Türkiye'nin en büyük tarım fuarı AgroExpo1-4 Şubat günleri arasında İzmir'de düzenlendi. Bu yıl 13'üncü kez kapılarını ziyaretçilere açan fuara Çin Halk Cumhuriyeti, Güney Kore ve Sudan dahil, 6 ülkenin tarım bakanları da katıldı.

Açılış törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, TZOB Genel Başkanı Bayraktar, çeşitli ülkelerden gelen bakanlar ve heyetler, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri, Manisa İl Koordinasyon Kurulu ve Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, sektör temsilcileri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, TZOB ve Ziraat Odaları olarak fuarları çok önemsediklerini bildirerek, “Çiftçimizin yeni teknolojilerle ve yeni bilgiyle buluşması fevkalade önemli. Çiftçilerimizi Türkiye’nin neresinde bir fuar varsa, oraya otobüslerle taşıyoruz. Ziraat Odalarımız fuarlara 700 bin civarında çiftçi getirdi. Tabii bu sayıyı artıracağız. Önümüzdeki yıllarda birkaç milyon çiftçimizi bu fuarlarla buluşturmuş olacağız” dedi.

Akhisar Ziraat Odası da üreticileriyle beraber 2 Şubat günü İzmir Fuarına katıldı. Toplam 650 üreticiyle beraber katılımın sağlandığı fuara Antalya’daki eğitim sebebiyle katılamayan Manisa İl Koordinasyon Kurulu ve Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa çiftçilerle tek tek ilgilenip Akhisar’dan yolcu etti.


Milli ekonominin temelinin “tarım ve hayvancılık” olduğunu söyleyen AKBUĞA, “Milli ekonominin bu temelini sağlamlaştıracak, tarım ve hayvancılığa yeni teknolojiler kazandıracak unsurların başında fuarcılık sektörü gelmektedir. Fuarcılığın daha da gelişmesi demek; üreticinin, çiftçinin de yüksek standartlara ulaşması demektir.”dedi.

Avrupa'nın dört büyük fuarından birisi olan AgroExpo Tarım Fuarı'nda süt ve et zirveleri, peynir tadımı, yeni traktörlerin tanıtımı, çiftçi yarışmaları, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yarışmaları gibi pek çok etkinlik düzenlendi.