Akhisar Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Akhisar Ziraat Odası > Haberler > Üzümde Rekolte Çalışmaları Yapıldı

Üzümde Rekolte Çalışmaları Yapıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 2017 yılı itibariyle uygulamaya başlattığı, üzümde rekolte tahmin çalışmalarında İlçe Komisyonu arazi çalışmalarını tamamladı. Rekolte tahminleri 2017 yılı itibariyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca gerçekleştirilecek, sonuçlar da Bakanlık yetkililerince açıklanacaktır. Bu kapsamda da konunun önemine binaen Manisa'da 17 İlçede

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 2017 yılı itibariyle uygulamaya başlattığı, üzümde rekolte tahmin çalışmalarında İlçe Komisyonu arazi çalışmalarını tamamladı.

Rekolte tahminleri 2017 yılı itibariyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca gerçekleştirilecek, sonuçlar da Bakanlık yetkililerince açıklanacaktır. Bu kapsamda da konunun önemine binaen Manisa'da 17 İlçede, İlçe Müdürlerinin Başkanlığı'nda 17 İlçe Komisyonu ve İl Müdürü Başkanlığı'nda İl Komisyonu oluşturulmuştur.

İlçemizde oluşturulan Rekolte tahmin Komisyonunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet  Kılıç Başkanlığında ve Müdürlüğü temsilen Mühendis Hasan Kaya, Tekniker Tarık Uzel, Ziraat Odamızı temsil eden Meclis Başkanımız Şahabettin İnal ve Ziraat Mühendisiiz Aytekin Değirmenci , Tariş’ i temsilen Mühendis Murat Savaş, Ticaret Borsası’ nı temsilen  Zekeriya Kemahlı ve Ticaret ve Sanayi Odası’ nı temsilen Şenol Ürküp, Çekirdeksiz ve Kurutmalık Üzüm üretiminin yoğun olduğu, Beyoba, Sazoba, Akselendi ve Sarıçalı mahallelerinde Çekirdekli üzüm yetiştirilen yayla bağlarındaki rekolte tahmin çalışmalarını tamamlamıştır.