Akhisar Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Akhisar Ziraat Odası > Haberler > BAŞKANIMIZ AHMET AKBUĞA GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMINI KUTLUYOR

BAŞKANIMIZ AHMET AKBUĞA GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMINI KUTLUYOR

Tüm basın mensuplarının Basın Bayramını kutlayan Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet AKBUĞA, mesajında şunları söyledi: Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir’’ Sözleri basının milletimiz için ne denli önemli olduğunu ve basın mensuplarının üstlendikleri sorumluluğun önemini ortaya koymaktadır

Tüm basın mensuplarının Basın Bayramını kutlayan Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet AKBUĞA, mesajında şunları söyledi:

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir’’ Sözleri basının milletimiz için ne denli önemli olduğunu ve basın mensuplarının üstlendikleri sorumluluğun önemini ortaya koymaktadır.

Tarafsız ve özgür bir basının varlığı güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur. Halkımıza doğru haber alma imkânı sağlayan ve düşüncelerini başkaları ile paylaşmasına aracı olan basın kuruluşları, önemli bir toplumsal görev icra etmektedir. 
Farklı görüş ve düşüncelerin seslendirilmesinde ve ortak yaşama kültürünün gelişmesinde basınımızın önemli görevler üstlendiği bir gerçektir. Demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olan basın kuruluşlarımızın; etik değerlere ve hukuka uygun, tarafsızlık içinde, doğru haber yapması, kişi haklarına ve özel hayata saygılı, toplumun hassasiyetlerine özen gösteren bir şekilde görev yapması demokrasimiz ve gazetecilik mesleğinin saygınlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Basın; toplumsal gelişme ve bilinçlenmeye önemli katkılar sağlamaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, basında sansürün kaldırılışının yıl dönümünde görevlerini yaparken hayatını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, İlçemizde halkımıza haber ve bilgi ulaştırma yolunda gayret ve çaba sarf eden tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı’ nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.