Akhisar Ziraat Odası > Haberler > Başkanımız AKBUĞA Domates Hasadına Katıldı

Başkanımız AKBUĞA Domates Hasadına Katıldı

Başkanımız Ahmet AKBUĞA Akhisar Kaymakamı Sabit KAYA, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin ÖZTÜRK, Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet KILIÇ, teknik personeller ve üreticiler ile birlikte ilçemizde gerçekleştirilen domates hasadına katıldı. Başkanımız Akbuğa “ Akhisar’da domates verimi bu yıl ortalama 10-12 ton /da olarak gelmektedir. Bölgemizde domates alım fiyatları 3-3.15 tl/kg olarak geçmektedir. Geçtiğimiz senelerde üreticilerimizi üzen fiyatlar bu sene hepimizi sevindirmiştir. Temennimiz diğer ürünlerde de belirlenen fiyatların çiftçimizin emeğinin karşılığını aldığını görmektir. Ürün bu sene iyi olsa da seneye ne olacağını kimse bilmiyor. Fiyat belirsizlikleri çiftçimizin önünü görebilmesini engelliyor. Fiyatlardaki dalgalanmaların önüne geçilebilmesi adına planlı üretimin mutlaka gerçekleşmesi gerekiyor. Tarımsal desteklerin de çiftçilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde olmasını bekliyoruz.” Dedi ve üreticilere bereketli hasatlar diledi.