Akhisar Ziraat Odası > Haberler > Başkanımız Akbuğa Üzüm Hasadını Yerinde İnceledi

Başkanımız Akbuğa Üzüm Hasadını Yerinde İnceledi

Akhisar´ın Beyoba-Sazoba-Akselendi mahallelerinde yaklaşık 30 bin dekar dikili bağlarda üzüm hasadı başladı. Akhisar Ziraat Odası başkanı Ahmet Akbuğa, Akhisar İlçe Tarım Müdürü Ahmet Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mete Demir, Ziraat Odası ve İlçe Tarım Müdürlüğünün personellerinin de bulunduğu heyet çiftçilerimizi hasat yaparken ziyaret ederek çiftçilerimizin sorunlarını dinledi. Beyoba´daki üreticilerden İzzet Keskin ve Niyazi Belek’ in üzüm bağlarını ziyaret ettiler. Daha sonra Sazoba mahallesine geçilerek üzüm üreticisi Mustafa Tuğlacı´nın bağında incelemeler yapılarak,  Akselendi´ye geçilerek Ömer Kındır´ın bağındaki bağ bozumuna iştirak edildi. Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa çiftçilerle devamlı iletişim halinde olduklarını onların sorunlarını her seviyede gündeme getirdiklerini belirterek üzüm rekoltesinin ve fiyatlarının çiftçilerin beklediği seviyede olmasını diledi. Akbuğa yaklaşık 15 bin ton kuru üzüm hasadı beklendiğine de değinerek kurutulmuş üzüm fiyatının en az 5 TL olması gerektiğini söyledi.