Akhisar Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Akhisar Ziraat Odası > Haberler > Odamız Başkanı Akbuğa Manisa 10. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarında

Odamız Başkanı Akbuğa Manisa 10. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarında

Manisa’da Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde tarım ve hayvancılık alanında makine ekipmanların tanıtıldığı fuarın açılışı yapıldı.
Manisa'da düzenlenen Teknotarım 10’uncu Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 03-06 Kasım tarihleri arasında gerçekleşti. 103 firmanın katıldığı fuarın ilk gününde özellikle kadın çiftçiler ilgi gösterdi. Vali Güvençer, konuşmasında organik tarımı Manisa’nın markası haline getireceklerini söyledi.
Manisa’da Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde tarım ve hayvancılık alanında makine ekipmanların tanıtıldığı fuarın açılışı yapıldı. 103 firmanın yer aldığı fuar açılışına Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Şehzadeler Belediyesi’nin AK Partili Başkanı Ömer Faruk Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Metin Öztürk, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Muhasip Üyesi Mustafa Hepokur, Manisa İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, birlik başkanları ile çiftçiler katıldı. Törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Metin Öztürk, kentin üzüm, tütün, zeytin, kiraz, kavun gibi ürünlerin başkenti olduğunu belirterek, ülkenin gıda ambarı olduğunu ifade etti. Manisa’nın tarım ve sanayi şehri olduğunu dile getiren Öztürk, 2015 yılında kentten 517 bin ton tarımsal ürün ihracatı yapıldığını açıkladı.