Akhisar Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Akhisar Ziraat Odası > Haberler > Tarım Danışmanlarımız Sahalarda

Tarım Danışmanlarımız Sahalarda

Pamuk yetiştirilen alanların tümünde görülür.Mahallede tüm bakım işlemlerini uygun şekilde olması konusunda çiftçilerimiz uyarıldı.

17.06.2016 tarihinde Odamızda  görev yapmakta olan Tarım Danışmanlarımız  Eda Selin FİDAN, Ece KÖMÜR, Aytekin DEĞİRMENCİ ve Halil ÇAKAR Akselendi,Sazoba  ve Beyoba  Mahallelerini  ziyaret ederek çiftçilerimizle görüşme yaptılar. Mısır kurdu,Pamuk Yaprak Piresi ve Thrips hakkında bilgilendirdiler. Pamuk yaprak piresi zaralısı genellikle yaprakların alt yüzünde beslenir ve sokup emmek suretiyle yapraklarda siyahlaşmış noktalar oluşturur. Emgili yapraklar sararır, beyazlaşır ve aşağı doğru kıvrılır. Gelişmede durgunluk göze çarpar, yaprak ve tarak dökümüne neden olur.Pamuk yaprak pirelerinin zararı sadece özsu emmekle değil, bitki bünyesine zehirli salgı  salgılamakla da olur. Salgılanan toksik madde yaprağın phloem dokusu hücrelerinde hipertrofi meydana getirir, bu nedenle de özsu taşınmasında tıkanıklıklar olur. Pamuk  yetiştirilen alanların tümünde görülür.Mahallede tüm bakım işlemlerini uygun şekilde olması konusunda çiftçilerimiz uyarıldı.

 Başkanımız AKBUĞA,’ Akhisar Ziraat Odası bünyesinde hizmet veren tarım danışmanlarımız ile birlikte, çiftçilerin işletmelerine tarla ziyareti yaparak teorik bilgilendirmenin yanında pratik ve uygulamalı eğitimler de vererek, çiftçilerin kendilerini geliştirmelerine ve modern teknolojiye ayak uydurmalarına yardımcı oluyorlar. Akhisar Ziraat Odası olarak çiftçileri tarımsal gelişmeler ve yeni tarım teknikleri hakkında bilgilendirmeye ve her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz. ‘’dedi.