Akhisar Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Akhisar Ziraat Odası > Haberler > Türkiye Ziraat Odaları Birliği Ege Bölge Toplantısı Aydın'da Gerçekleştirildi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Ege Bölge Toplantısı Aydın'da Gerçekleştirildi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Ege Bölge Toplantısı, Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi'nde, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin katılımıyla yapıldı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Ege Bölge Toplantısı, Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi'nde, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin katılımıyla yapıldı.

Ege'deki 6 ilden 87 ziraat odası temsilcisinin hazır bulunduğu toplantının açılış konuşmasını yapan TZOB Genel Başkanı Bayraktar, tarımsal potansiyeli yüksek olan Ege Bölgesi'nin toplam tarımsal üretim için çok önemli olduğuna dikkati çekti.

TZOB Ege Bölge Toplantısında konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Milletin efendisi olmaya değil, hizmetkarı olmaya geldik. İktidar olarak bahanemiz yok. Hizmet etmek zorundayız, emrinizdeyiz. Aklı kravatlı abilerden değil köylüden alacağız” dedi.

Bakan Pakdemirli'nin konuşmasının ardından istişare toplantısına geçildi. Bakan Pakdemirli ve TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, bölgedeki oda başkanlarının sıkıntılarını taleplerini dinledi.

Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet AKBUĞA, Manisa il Koordinasyon Kurul Başkanı olarak toplantıda söz aldı. Akhisar ve diğer ilçeler adına konuşan Akbuğa Manisa tarımının sıkıntılarını dile getirdi. Talep ve önerilerini de aktaran Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet AKBUĞA “Stratejik konumda olan tarım sektörünün sorunlarının çözümüne yönelik bu denli geniş kapsamlı bir toplantı düzenlenmesinden ve bizlere de söz hakkı verilmesinden dolayı odam ve şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum. Türkiye birçok tarımsal üründe önemli üretim potansiyeline sahip bir ülke olmasına karşın bundan yeterli oranda faydalanamıyor, bu toplantılarla sorunların çözüme kavuşacağı temennisini taşıyoruz.” dedi. Karşılıklı fikir alışverişin ardından çözüm önerileri üzerine konuşuldu.